Venkel met visserspotje en aardappel
|
minder dan 60 min.
Ingrediënten: 4 personen
|
Voorbereiding:
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
Snij in stukken.
-
Snij ondertussen de wortelen in schijfjes.
-
Snij het wit en een beetje groen van de prei in fijne ringen.
-
Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern.
Snij daarna in reepjes.
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.
-
Hak de dille fijn.
|
Bereiding:
|
35
min.
-
Breng de visbouillon aan de kook in een kookpot en leg er de stukken vis in.
-
Neem van het vuur en laat 8 min. garen.
-
Haal uit de bouillon en hou de bouillon opzij.
-
Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de groenten en de aardappelen op een matig vuur.
-
Roer regelmatig om.
-
Kruid met peper en een beetje zout.
-
Overgiet de groenten met de bouillon tot ze onderstaan.
-
Laat 20 min. sudderen.
-
Voeg 5 min. voor het einde de vis toe en voeg 3/4 van de room
toe.
-
Klop intussen de eidooier los met de rest van de room.
-
Haal de groentemengeling van het vuur en meng er het losgeklopte ei onder.
-
Kruid eventueel met peper en zout.
|